top of page
Zoeken

5 Tips voor uit eten gaan tijdens het afvallen

Bijgewerkt op: 16 aug. 2023

Genieten van uit eten gaan zonder je gezonde gewoonten te verliezen

uiteten-en-afvallen-in-zwolle

Als voedingscoach begrijp ik hoe belangrijk het is om een balans te vinden tussen je gezonde gewoonten en sociale activiteiten, vooral wanneer uit eten gaan en sociale evenementen een groot onderdeel van je leven zijn. Het goede nieuws is dat je kunt genieten van deze momenten en je vrienden en familie niet hoeft af te zeggen. Hier zijn 5 praktische tips om die balans te bewaren:


“Eén etentje gaat jouw gezonde leefstijl niet in de weg staan, dus ga jij niet vaak uiteten? Ga dan wat soepeler met deze regels om!”

1. Vooruit plannen voor bewuste keuzes

Voordat je naar een restaurant gaat, neem de tijd om het menu online te bekijken. Zo kun je weloverwogen keuzes maken voordat je ter plekke beslist. Ga voor mager vlees, gegrilde gerechten en voedzame salades. Met een plan in gedachten zul je minder snel verleid worden door impulsieve opties.


2. Geniet bewust

Neem de tijd om bewust van je maaltijd te genieten. Hierdoor eet je langzamer en herken je eerder wanneer je vol zit, wat overeten helpt voorkomen.


3. Verbied jezelf niets, maar matig

Het gaat om balans, niet om jezelf alles te verbieden. Als je uitkijkt naar een toetje, geniet er dan van in bescheiden porties of deel het met anderen.


4. Vraag om sociale ondersteuning

Informeer je vrienden en familie over je gezonde doelen, zodat ze begrijpen waarom je bepaalde keuzes maakt. Hun aanmoediging en begrip kunnen bijdragen aan je succes. Ook zorgt het voor meer commitment aan jezelf!


5. Drink verstandig

Kies voor drankjes die laag in calorieën zijn. Ga voor Cola Zero, water (met munt) of Spa rood (met citroen). Liever wel een wijntje? Spreek dan van te voren met jezelf af hoe veel je er neemt.


Houd in gedachten dat het het gaat om consistentie en evenwicht. Door bewuste keuzes te maken tijdens sociale activiteiten, kun je volop genieten van heerlijk eten en waardevolle momenten, terwijl je nog steeds goed voor jezelf zorgt. Op deze manier creëer je een gezonde en duurzame levensstijl die je kunt volhouden!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page