Ben je op zoek naar een simpel, gezond en lekker ontbijt of tussendoortje? Dan zijn deze muffins met blauwe bessen echt perfect!
Tip: maak er gelijk wat meer, zodat je een voorraad hebt. Je kunt ze gemakkelijk een paar dagen bewaren tot zelfs een paar maanden als je ze invriest.
Mijn favoriete ontbijt van dit moment!
Ingrediëntenlijst voor 6 muffins
90 gram havermout
1 banaan
1 ei
60ml halfvolle melk of sojamelk
1el honing
2tl bakpoeder
2tl kaneel
Snufje zout
75 gram blauwe bessen
40 gram amandelen
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden
Pak een kom en doe hier de eerste 8 ingrediënten uit de ingrediëntenlijst in. Meng dit door elkaar tot een glad beslag. Ik heb hiervoor een staafmixer gebruikt.
Voeg daarna een beetje zout, de blauwe bessen en de amandelen toe. Roer dit rustig door het beslag.
Doe het beslag in de muffin bakvormpjes. Zorg ervoor dat je de vormpjes niet te vol doet, omdat de muffins in de oven nog reizen.
Doe de muffins voor 20 tot 25 minuten in de oven en je bent klaar!
Eetsmakelijk! :)
Comments